Informatii pt studentii la METc - lab: toate seriile; curs și examen: seria 1F

Laborator - toate seriile

Toți studenții, indiferent de serie, trebuie să se înscrie (enroll) în clasa comună de Moodle, pentru a da testele de laborator.

Descriere

Cele 3 ore ale laboratorului sînt alocate integral lucrării practice. De aceea, nu există introducere teoretică susţinută de cadrul didactic la tablă. Lucrarea trebuie citită cu atenție şi inţeleasă inainte de a intra în sală. Platformele de laborator oficiale (2024) sînt pe acest site.

Intrebari frecvente despre laborator

Reguli de desfășurare

Notare

Incepînd cu lucrarea 2, înainte de a veni la lucrare, trebuie să dati un test online din tematica lucrării curente (pe Moodle). Din momentul în care veniți la laborator, cadrul didactic poate prelua notele de pe Moodle și le va trece în Google Docs, deci un eventual test dat mai tîrziu nu se va mai lua în considerare.

Testul poate conţine intrebări similare cu cele pregatitoare din îndrumar, sau alte întrebări bazate pe informaţiile prezentate in platformă, atît din introducere, cît si din desfăşurarea lucrării. El are menirea să-i motiveze pe studenti sa studieze cu atenție lucrarea înainte de a intra in lab. Raspunsul la unele dintre întrebările care apar pe fișe se dă mai ușor daca studentul s-a gîndit deja acasă la respectiva problemă, si mai greu "la prima vedere". Timp minim estimat de pregătire a lucrarii acasă: 1 oră.

  • Nota la o lucrare este media intre nota la fişă si cea de la test. Nota finală a laboratorului este media tuturor lucrărilor, şi trebuie să minim 5.00.
  • Atentie! Nu copiati fişele intre voi! Daca se constata formulări identice in 2 sau mai multe fișe, se va da nota 1 la toate aceste fişe, indiferent cine a dat sa copieze si cine a primit.
  • La sfîrşitul fiecărei lucrări pot exista un numar de exerciţii a căror rezolvare este opţională (nu se cere se aduceti referat). Exerciţii similare se pot întîlni la următorul test de laborator sau ca subpuncte ale unor subiecte de examen.

    Platformele si fişele lucrărilor

    Platformele reprezintă varianta electronică a lucrării "METc - Indrumar de Laborator", autori: M. Stanciu, S. Obreja, A. Păun, editura Electronica 2000, publicat: 2008, cu revizii şi completări în 2009-2024

    Nu folosiţi fişe şi platforme din alţi ani sau arhivate pe alte site-uri!

    English laboratories and worksheets (for year 1G)

    Calendar desfasurare lucrari (include zilele libere)

    Rezultate laborator - toate seriile aici


    Curs - seria F

    Cuprins

    Capitolul 1: Introducere; generarea si vizualizarea semnalelor
    Capitolul 2: Osciloscopul
    Capitolul 3: Erori de măsură. Măsurarea tensiunilor si a caracteristicilor de frecventa
    Capitolul 4: Măsurarea impedanţelor
    Capitolul 5: Măsurarea frecvenţelor şi a intervalelor de timp

    Documentaţie

    Disclaimer important: Singurele materiale obligatorii sînt slide-urile, platformele de laborator şi seturile de probleme, restul materialelor fiind opționale. Prezenţa la curs este puternic încurajată. Nota la examen va depinde aproape exclusiv de înţelegerea cursului, şi nu de memorarea sa. Toate explicaţiile necesare înţelegerii se dau la curs. Materialele mai vechi se suprapun doar parţial cu materia predată la seria F și se dau cu titlu informativ. Nu există obligativitatea din partea cadrului didactic la zi să pună la dispoziţie studenţilor un material scris care să acopere exact materia predată în clasă; această obligativitate există doar pentru învăţămîntul la distanţă!

    Distribuția timpului:
    4 puncte credit * 30 ore/punct = 120 ore/semestru = 8.5 ore/săpt, din care:

    Studenții care alocă semnificativ mai puțin timp săptămînal au șanse mai reduse de a promova materia.

    Punctaj

    Total: 120p; 100p inseamna nota 10. Pentru a se face suma, condiţiile de mai sus trebuie îndeplinite simultan. În restanţa din toamnă se pot repeta doar examenul oral și testul practic de laborator, dacă nu s-a obținut punctajul minim.

    Pagina pentru teste online și teme

    Pagina cu teme (seturi de probleme) (se completează pe parcurs; termene limită apar pe pagina de încărcare a temei):

    Detalii şi exemple de subiecte pentru examen

    F.A.Q. - întrebări frecvente.

    clasa de Moodle de curs - seria F (nu cea comună de laborator) - pentru încărcarea temelor, vedeți assignments create pentru fiecare temă.

    Pentru a descuraja copierea temelor, se vor aplica următoarele reguli:

    Pentru a nu risca ca o problema sa fie considerată copiată, este esențial sa redactați rezolvarea in mod independent, chiar dacă discutați între voi despre ideea rezolvării. In plus, unele probleme de dimensionare nu au soluție unică.


    Pentru studentii cu diferenţă

    Studentii cu diferență se vor înscrie la mine, prin inscrierea pe site-ul de teme şi teste pîna în săpt. 4. La grupa veti trece grupa actuala (din anul >1) ca sa vad ca sînteți la diferenta.

    Refacerea disciplinei ca diferenţă înseamnă refacerea ambelor probe de examen, nu numai a celei teoretice. Puteți veni oricînd în lab (cînd este loc) sa recapitulați pentru proba practica.

    Laborator: se pot echivala lucrările de laborator fizice din 2020 sau mai vechi. Lucrările online din 2020 sau 2021 nu se echivalează.

    Temele pentru acasă și testele online de anii trecuti nu se echivalează! Atenție la regula de anul acesta privind încărcarea a minim 1/2 din teme!

    În fiecare an pot apărea modificări în unele slide-uri, reguli, etc. Este responsabilitatea voastră să verificaţi, versiunea curentă fiind întotdeauna cea de pe acest site. Sînteți notați după regulile anului curent.


    Rezultate curs+examen aici

    M. Stanciu

    Inapoi